Én meg az étel

Sziasztok!

 

Több évnyi tervezgetés után végre sikerült elindítani egy blogot. Ha a lustaság nem áll közém és a blog közé nyilvánvalóan már több ezer rajongónál tartanék... :D

Csak viccelek. Deee tényleg elég sok időbe telt, mire 25. szülinapom előtt pár nappal ez a blog (amihez a regisztráció kb 1 perc) elindult.

Az ételek iránti már nagyon kis korom óta része az életemnek, mindent meg mertem kóstolni, legyen az élő avagy holt, növény, állat...bármit. A főzés kicsit később, 13-14 évesen kezdett el érdekelni. Valószínűleg nagy szerepet játszott benne, hogy bevezették a kábel tévé adásába a TV Paprikát, hiszen az alapokat onnan/Magamtól sajátítottam el. Aztán ezekkel együtt jött a kísérletezgetés, új receptek elkészítése.

Nem vagyok szakács, nagy valószínűséggel már nem is leszek. :D Főzni/sütni is általában hétvégente tudok már csak, de szeretem bővíteni a tudásom, mert egy jó recept/ötlet eláll a polcon, aztán amikor sor kerül jól le lehet nyűgözni a vendégeket vele.

Remélem gyorsan bővül a kis társaságunk és alkotunk valami szépet az ételről, az életről, ízekről és az élvezetről. :) 

 

B.

Kezdet

Hát...nem könnyű blogot indítani. Mindig élvezettel olvasom, hogy emberek mennyire lelkesen és jól írnak saját blogjaikban. Nekem ez horrornak tűnik most. De ahogy mondani szokták, minden kezdet nehéz.

 

Azért kezdtem bele ebbe a bonyolult folyamatba, mert a közelemben nincs sok ember, aki akkora érdeklődést mutat a gasztronómia felé, hogy egyáltalán érdemes legyen kommunikációt kezdeni a témáról. (btw. ez az ő bajuk). Szeretnék egy olyan közösséget létrehozni, ahol beszélgethetünk ételekről, főzésről, éttermekről...vagy bármiről, ami étellel, főzéssel kapcsolatos.

 

Sajnos/nem sajnos, mindenki döntse el maga, úgy vettem észre, hogy az elmúlt időben nagy hangsúlyt fektettek az egészséges, paleo, diétás étkezésre. Még a csapból is ez folyik. Úgy gondolom, ez nem jó így. Legyen egy hely, ahova olyan emberek "járnak" diskurálni, akik ugyanúgy előszeretettel használják a sertészsírt vagy nagyi lisztjét, mint az kókusz olajat meg a hajdinát. 

 

Szóljon ez a blog az ételről és az ízek élvezetéről!