Mit tegyünk, ha hiányzik a húsvéti zabazaba?

Kedves Egybegyűltek.

Remélem mindenkinek jól telt az ünnepek ünnepe. :) Húsvéti poszt nem volt, mert az olyan klisé. Gondolom úgyis az poszolt ételeket készítettétek el, nem volt idő olvasgatni. :)

Én is ügyködtem azért és tudom, hogy ilyen baromi nagy zabálás után kicsit nehéz leállni. Meg nem biztos, hogy mindenki megvan elégedve annyi számú kilóval, amennyit felszedett a hosszú hétvége alatt.

(3 alatt meg sem állok.)

Szóval a lényeg, hogy ha esetleg valakinél, valami csoda folytán lenne maradék vagy csak úgy csűretne valami menőséget, akkor készítse el a mindentbele mini pite néven futó nyamnyamságot.

Amúgy az egész dolog elkészítése pofon egyszerű, ha nem azon a nehéz és járatlanösvényen indultok el, amelyiken én...

Voltam olyan agyament így húsvét után, hogy kitaláltam: nekem hájas tésztát kell csinálnom MOST, legalább egyetlenegyszer az életben. És igen, nekiálltam...töménytelen fájdalom. Azóta is rémálmaim vannak. :O

Minden tiszteletem a nagymamáké és persze azoké, akik ezt a folyamatot életükben többször végigcsinálták, mint nulla. 

Úgy gondolom, hogy ehhez a cucchoz a mirelit, vajban úszó, low budget leveles tészta teljesen megfelel.

Tehát amire szükség van:

  • muffin sütő
  • muffin papír
  • lencse/bab/rizs
  • leveles tészta
  • tojás
  • akármi, amit beletöltenétek egy pitébe

Tehát kezdjük azzal, hogy kivajazzuk a muffin tepsit. A leveles tésztát kisodorjuk kb 1 centi vastagra. Majd akkora köröket nyomunk ki belőle, hogy a muffin tepsi lyukait kitudjuk tömködni vele, egy kosárkát formázva. Ha kész, mindegyikre dobunk egy muffin papírt és súlynak töltünk bele valami nehezéket. Nekem lencse meg rizs volt itthon, szóval ezek tuti megfelelnek. Így néz ki:

Ezt így betoljuk a sütőbe, 150°on kb 20 perc alatt megsül, de az sem baj, ha kicsit nyers, mert úgyis nyomatni kell egy második turnust a sütőben. Na de egy a lényeg, legyen valami tartása, hogy beletudjuk csapatni a tölteléket.

 

Kétféle tölteléket csináltam, igazából bármit lehet bele tenni. Az egyik egy túrós sonkás kombo. Itt összecsapattam egy tojást, kis túrót, vékony csíkokra vágott sonkát, sót, borsot, oreganot. A másikba pedig 2 féle sajtot kockáztam meg a tetejét megküldtem egykis krémsajttal (camping), azért az olvadt sajtnál kevés menőbb dolog van. Mindegyik pitécskének nyomnunk kell egy akkora tetőt, hogy befedje. A tető közepére ne felejtsünk el lyukat vágni, mert különben sírás lesz a vége!! :) Toljuk vissza a sütőbe kicsit, süssük meg és már lehet is vele villogni. 

 

Ilyesmi lesz a végeredmény. 

Remélem mindenkinek tetszett ez a recept és kedvet kap az elkészítéséhez! :)

A home fotókat még mindig várom a bobajkablog@yahoo.com - ra! Toljátok a képeket, hogy ne mindig csak magammal flancolhassak.

B.

Ajánló
Kommentek
  1. Én