Lélektisztítás sok sok boldogsághormonnal

Az előző postban említettem már, hogy a hét témája a húsvét. 

Minden jó keresztény tudja, hogy ez az ünnep a böjtről, a lélek megtisztításáról, Jézus haláláró-feloldozásáról-feltámadásáról szól. Viszont én nem gondolnám, hogy ott fenn azt akarnák, hogy húsvét előtt az ember ne egyen jókat :) így most megmutatok nektek egy egyszerű, de bájos, tavaszváró süteményt, ami a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Az alaprecept természetesen nem az én ötletem, de egy kis csavart azért vittem bele, hogy egy kicsit bobájkás legyen.

Tehát aki nem riad vissza attól, hogy a húsvéti böjt alatt ilyen nyalánkságokat készítsen, az görgessen lejjeb, a többiek meg olvasgassanak régebbi posztokat! :)

Ennek a sütinek egyébként nincs neve, szeretném, ha Ti neveznétek el! :)

Hozzávalók:

Tésztához: 

  • 150 g cukor
  • 140 g liszt
  • 150 g vaj
  • fél cs sütőpor
  • 2 tojás
  • 100 g mandula (szeletelt a legjobb szerintem)
  • 200 g répa
  • kis fahéj
  • minimál gyömbér

Krémhez:

  • 200 g natúr krémsajt 
  • fél narancs leve
  • 100 g cukor
  • fél cs vaníliás cukor (ajánlom a bourbont)

 

Nem nagyon tárgyalgatnám itt az elkészítést, igazából senkit nem érdekel, hogy az a tészta milyen sorrendben állítódik össze. Elég annyi, hogy kezdjétek a folyékony hozzávalókkal, aztán simán pakoljátok a többi cuccot. Azt megjegyezném, hogy a vajat pattintsátok be pár percre a mikróba és az sem árt, ha a sütőport összekeveritek a liszttel. De ha valaki nagyon rebel akar lenni, akkor csapassa az egészet és kavargassa meg kicsit. :D

Ahogy kész a keverék, kivajazott formába töltjük és 180°on lebarnítjuk a sütőben. Én őzgerinc formában sütöttem, de igazából mindegy. Süthetjük tepsibe, muffin sütőben, bármilyen szilikonformában. Nincs határ!

Amíg sül, elkészítjük a roppant bonyolult krémet. Ami azt jelenti, hogy szintén egy tálba tesszük a hozzávalókat, de itt próbáljuk GONDOSAN összekeverni az anyagot, mert úgy lesz finom és szép a süteményünkön. Ha keményebb "vakolatot" akarunk készíteni, mert mondjuk az jut eszünkbe, hogy cupcake lesz a tálalási forma, akkor több sajtkrémet használjunk. Ilyenkor próbáljuk kis dózisokban adagolni a narancslevet és kóstolgassunk bőszen közben.

A süti max fél órán belül megsül. Kilehet venni, lehűteni és mehet is rá a kence.

Íme, így néz ki az enyém. Lehet rá marcipánrépákat csinálni vagy nyuszikát, de ezeket én mindigis elcsépeltnek tartottam. Persze a kisgyerekek biztos könnyebben megeszik a vidám díszített "fújfújrépás" süteményeket, tehát anyukák/nagymamák hajrá, hajrá. 

Húsvéti ajándékként elárulok mégegy titkot. Ha esetleg a süti nem fogyna olyan gyorsan, bár ezt erősen kétlem és esetleg több napos, szeleteljük vastagabb szeletekre, csűrjük be a pirítóba vagy a sütőbe grill fokozatra, pirítsunk rá kicsit és forrón, fagyival tálaljuk. Elég menőség ilyet enni, szómiszó. :)

Na, mielőtt itt mindennek vége lenne, várom a névötleteket a sütire! Legyetek kreatívak!

Ezenkívül örülnék ha megosztanátok velem, Ti hogyan készültök a húsvétra! Küldjétek el képeiteket a készülődésről, ételekről, díszekről, bármiről ami a húsvéttal kapcsolatos. A képeket szeretném megosztani az oldalon, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz! :)

A képeket a bobajkablog@yahoo.com címre várom.

B.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én