Húsvétban úszó öröm és boldogság

Juhúúú juhúúú!!! 

Megtört a jég és végre van egy feliratkozója a blogomnak :D nem tudom elmondani, mennyire űberkirály érzés ez. 

 

Azért mégse hajózzunk el a nyáltenger hullámain, hiszen közeleg a húsvét. Sőt már szinte itt is van, bár ez az időjáráson nem látszik. Viszont ez lehetőséget ad arra mindenkinek, hogy természetjárás helyett inkább a konyhában "roskadjon". 

Eddig nem nagyon vittem túlzásba a húsvéti készülődést - mert az Nálunk Édesanyám reszortja - idén mégis megpróbálkoztam egykét dologgal. Így nem is húzom tovább az időt, hanem bemutatom a nagyon egyszerű ámde ötujjmegnyalós húsvéti kreációmat (dobpergés):

Ez a csodálatos remekmű a tojás, a lazac, a leveles tészta, a torma és a krémsajt megakirály kombója.

Nem is nagyon részleteznék itt mennyiségeket, mert felesleges. Az egész annyiból áll, hogy fogjuk a tojást, keményre megfőzzük. Ha kész, kitesszük hűlni és a leveles tésztát kinyújtjuk. Én boltit szoktam használni, nem rontom el az egyszerűen elkészíthető ételeket ilyen hosszadalmas és fárasztó pepecs munkával, mint a leveles tészta gyúrása. Szépen visszahozom a majdnem kiscsibéket, megpucolom és félbevágom őket. Éééés itt jön a nagy trükk. A leveles tésztára ráteszem a tojást, úgy hogy a fehérje részével érintkezzen, aztán a tojásra ráteszünk egy darab elmondhatatlanul szép színű füstölt lazacot és így csomagoljuk be a cuccot. Aztán mehet is a sütőbe 160-180°ra. Amíg sül elkészíthetjük a szószt. Ehhez a tömlősszerű retro camping sajtra - vagy ennek bármely krémsajt rokonára - lesz szükség. Ezt szépen simára keverjük, ízlés szerint csapatunk bele egy kis tormát, nem kell túl sok, pont az a lényeg, hogy ne  legyen a tormaíz túl domináns. Csűrünk bele minimál sót meg borsot, aztán egy kis tejszínnel felhigítjuk, hogy szép öntet állagot kapjunk. A majdnem sültcsirkéket kivesszük a sütőből, rázúdítjuk a fenséges tormássajtostejszínes felhőket és kész is.

A héten még jövök egy nyamnyam húsvéti sütivel is! Remélem várjátok :)

Nektek van valami egyedi húsvéti receptetek? Várom az ötleteket! Szívesen készítenék a Ti receptjeitekből  is valami finomat! Csak bátran! :)

B.

Ajánló
Kommentek
  1. Én

  1. Lady
    2015. március 31., kedd 15:22
    Válasz

    hammmmmmíííííííííííííííííííííííííííííííííííííí