A fűszeres

Tegnap volt a szülinapom. Gondoltam meglepem magam azzal, hogy lehúzok két helyet is a listámról, ahol ízekre éhes lelkemet megetethetem valami finommal. Sajnos csalódás ért.

Az első hely a győri "A fűszeres" gourmet reggeliebéduzzsonnázócukrászdakisbolt szerűség.

Első benyomás: minimál stílus, klasszikus barna/fehér színek, fa berakások, néhány növény, tehát semmi formabontó vagy egyedi. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen stílusos nem agyoncsicsázott környezetben csak az ételre koncentrálhat az ember. 

Meg is álltam gyorsan a hűtő pultnál, hogy megnézzem mi mennyeit falatozhatok szülinapom reggelén, de sajnos csalódás ért. Főleg az szúrt szemet, hogy a sütemények és a bagel szendvicsek meg még kitudja mi egy hűtőben volt. Ami nekem esztétikailag meg ízügyileg is kicsit fura, hiszen tudjuk, hogy a hűtőben mennyire tudnak szagok/ízek átterjengeni egyik ételből a másikba.

Leültem. Kezembe vettem az étlapot? vagy inkább hívjuk egy 2. osztályos gyerek füzetének, akinek éppen kifolyt az üdítő a táskájában meg a vajas-szalámis szendvics is kicsit rákenődött.

Kértem egy lazacos bagelt. Finom volt, a bagel is megfelelő állagú volt, nem túl tömör nem is túl levegős. Egy kis füstölt lazac, jellegtelen ízű sajtkrém, rukkola volt benne. Több, mint 500 Forintba került. Nekem ez nem érte meg.

Gondoltam még egy laza szendvics lecsúszik. Rendeltem magamnak egy sima mezei chorizos szendvicset. 4 féle buciból lehetett választani, természetesen sokmagvasat választottam, hiszen az ilyen reggel sosem árt. Nagyon vártam már, hogy mit kapok, mivel ilyen alapanyagokat azért ritkán fogyaszthat csak úgy Magyarországon az ember. Ezzel szemben kihoztak egy valamit, amit a fekete tányéron alig lehetett meglátni...egy nagyon kicsi buci, 3 vékony szelet chorizo, egy szelet paprika, rukkola és talán teavaj volt benne. Finom volt, de  az árát nem érte meg.

A személyzet elég feledékeny volt. Sajnos a kávéhoz a hideg tejet nem kaptam meg soha és többször is vissza kellett jönniük megkérdezni, hogy mi is volt, mit kértem...ajánlanám nekik egy notesz használatát.

Illetve, ami még szemet szúrt, a félig leszakadt bojler az illemhelyen.

Úgy gondolom, ha egy hely modoros akar lenni, gourmet ételeket felszolgálva, akkor ezeket a "bakikat" nem engedheti meg magának.

Összességében úgy gondolom, hogy "A fűszeres" egy túlárazott hely, ahol nem használják ki a jó minőségű alapanyagok adta lehetőségeket. Reméljük a jövőben ezen változtatnak, mert az ötlet jó és nem megvalósíthatatlan.

Ti jártatok már ezen a helyen?

 

B.